קרדיט תמונה: חיים קמחי
אירוע הוקרה לשחקנית שושה גורן
גואל פינטו – בשיחה עם שושה גורן
מיכל בת אדם ואלון אבוטבול – קריאת קטעים מספרה של שושה גורן "50 סיפורי במה"
יניב וסמיר חיו – קטעי מוזיקה
שושה גורן בקטעי משחק
יום שישי |21.7.23| בשעה 10:30
מרכז מורשת יהדות בבל, שד' מרדכי בן-פורת 83, אור-יהודה
מחיר לחברי המרכז 50 ₪ לאורחים 55 ₪
להרשמה: טל'/וואטסאפ: 03-5339278-9 | [email protected]
שושה גורן היא שחקנית עסוקה מאוד. באחרונה הופיעה בסדרות "אלף" ו"בעלת החלומות" ולפני כן ב"פולישוק" ועוד לפני כן – בסדרה המיתולוגית "בת-ים-ניו-יורק".
מסלול חייה הפוך מזה של רוב השחקנים: היא לא התחילה את דרכה בתיכון "תלמה ילין", בלהקה צבאית או ב"בית צבי". 17 שנה לימדה ספרות ולשון עברית בבתי ספר תיכוניים. תוך כדי שהות בארצות הברית ובהתקרבה לגיל 40, הלכה שושה ללמוד משחק ומאז נסקה הקריירה שלה בתיאטרון ובקולנוע, החל מהופעותיה ב"בימת קדם" שיסדה ובתיאטרונים אחרים, ועד לסדרות פריים טיים בטלוויזיה.
שושה עלתה לארץ בגיל 8 מבגדד "עטויה ב-7 שכבות של שמלות" כפי שהיא מספרת בספרה " 50 סיפורי במה", כי כל משפחה יכלה להוציא מעיראק רק מזוודה אחת. כן היא מספרת גם בהופעותיה על ילדותה שעברה בשתי מעברות. בשירותה הצבאי שירתה כקצינה בחיל הים ושימשה כעורכת משנה לכתב העת של חיל הים "מערכות ים". באוניברסיטה העברית בירושלים השלימה לימודי ספרות ולשון ותעודת הוראה ולימדה בגימנסיה הרצליה.
בסוף העשור השלישי לחייה והיא אימא לילדים, התלוותה לניו יורק עם בן-זוגה הסופר והמחזאי יצחק גורמזאנו גורן. שם הוא נרשם ללימודי בימוי בברוקלין קולג'. במקביל, שושה לימדה בישיבות תיכוניות. יום אחד, יצחק הציע לה לבצע תרגיל משחק בכיתת בימוי שלו. כך התגלה כישרון המשחק שלה, וראשי החוג לתיאטרון קיבלו את שושה ללימודי משחק בזרועות פתוחות – והשאר היסטוריה…
כשחזרו לארץ, ייסדו הזוג גורן את תיאטרון "בימת קדם" והיו חלוצים בהשמעת הקול האחר, "המזרחי". ההצלחה הגדולה של הצגת היחיד הראשונה שלה "נשים של ממש", ביססה את מעמדה כשחקנית מוערכת וסללה את דרכו של תיאטרון "בימת קדם" לאורך 30 שנות קיומו. הצגה זו הציגה ללא סטריאוטיפים נשים מזרחיות ונגעה גם בנשים ממשפחתה העיראקית, כך היא חזרה אל מקורותיה.
בעקבות ההצלחה, גורן הוזמנה על ידי תיאטראות שונים לתפקידים מגוונים, הופיעה בפסטיבלים ברחבי העולם, הצטלמה לקולנוע ולטלוויזיה וזכתה בפרס שח"ם על מפעל חיים בתיאטרון לשנת 2019.
גורן הייתה חלוצה גם בכך שבין הצגות היחיד שלה יצרה את ההצגה בערבית-יהודית-עיראקית "הלהלולה-ל-שושה" (2008).
בימים אלו היא הוציאה לאור בהוצאת "בימת קדם" את ספרה "50 סיפורי במה" הכולל חמישים קטעי תיאטרון שנבחרו מתוך מאות המונולוגים שכתבה וביצעה בעשר הצגות היחיד שהעלתה. הסיפורים חושפים עולם חווייתי הנע בין זהות אישית, לסיפורי משפחתה וקהילת יהודי עיראק עם אמירה מגדרית מאוד ברורה.
גורן פרסמה סיפורים קצרים וכתבות שיופיעו בקרוב בספר בשם "אבא'לה בוא ללונה פארק".
"כמי שחצבה את הקריירה המצליחה והבינלאומית שלה במו ידיה וכנגד כל הסיכויים, כאחת הראשונות שהעלתה את התרבות והשפה היהודית-עיראקית על במות, ועשתה זאת מבלי להתבייש בהם, אנחנו יותר משמחים לערוך אירוע הוקרה לשושה גורן" – כך עליזה דיין חממה, מנכ"לית מרכז מורשת יהדות בבל, "באירוע תציג שושה קטעים מרגשים ומלאי הומור מתוך הצגות היחיד שלה, תוך כדי שיחה עם המנחה ושדר התרבות גואל פינטו על מסלולי חייה. השחקנית מיכל בת אדם והשחקן אלון אבוטבול ישתתפו בהקראה אומנותית של קטעים מההצגות של שושה, ותהיה גם מוסיקה שתפרוט על נימי הלב….צפוי לנו בוקר מקסים ומרגש".
לפרטים נוספים ולתיאום ראיונות: הילה קומם 052-3534666